A légzésvédő jóváhagyási folyamat mögött

A légzésvédő jóváhagyási folyamat mögött


A NIOSH Nemzeti Személyes Védő Technológiai Laboratórium (NPPTL) egyik fő feladata a szellőztető munkahelyi környezetben történő használatának jóváhagyása a szövetségi törvénykönyv (42 CFR 84) 42. címében foglalt követelmények betartásának felmérése révén. A légzőkészülékeket széles körben használják az orvosi, mezőgazdasági, bányászati és sürgősségi reagáló iparban. Mivel minden légzőkészüléknek át kell mennie a NIOSH légzőkészülék jóváhagyási eljárásán, mielőtt belépne a munkahelyre, a felhasználó megbízhat a légzőkészülékén, hogy biztonságát biztosítsa.


Tudod, hogy a légzőkészüléket az NIOSH jóváhagyja. De mit jelent ez? Gondolkozott már azon, hogy kiértékelje ezeket a légzőkészülékeket, vagy ki értékeli és teszteli?


Amikor a gyártók légzőkészülékeket akarnak gyártani és eladni a munkahelyi használatra, először be kell nyújtaniuk a légzőkészüléket az NIOSH-nak, és át kell adniuk egy sor tervezési alkalmassági, minőségbiztosítási és laboratóriumi teljesítmény-eljárást a NIOSH jóváhagyás megszerzéséhez. A mérnököket bevonják a folyamat minden lépésébe. Zárt áramkörű légzéses légzés (CCER) esetén az NPPTL mérnökei csoportot alkotnak fizikai tudósokkal, minőségbiztosítási szakértőkkel és műszaki szakemberekkel az alkalmazások áttekintésére, a minőségi eljárások értékelésére és jóváhagyási tesztek elvégzésére az alábbiak értékelése révén: oxigénszállítási képesség és stresszhatók, például belélegzett oxigén , belélegzett széndioxid, légzési ellenállás és a nedves izzó hőmérséklete. Ezeket a teszteket egy automatikus légzési metabolizmus szimulátoron (ABMS) hajtják végre, amely megismétli a légzés viselkedését (légzési gyakoriság, légzés, áramlás, hőmérséklet és páratartalom), az oxigénfogyasztást és a szén-dioxid termelést.