Azbeszt: Természetes szál

Azbeszt: Természetes szál

Azbeszt az anyag számos tulajdonságokkal, amely régebben hatalmas léptékben is látható nagyon mérgező. Tiltott behozatali és Ausztrália-szerte 2003 vége óta, még mindig megtalálható sok épületek és a gépek. Segít, hogy ilyen környezetben dolgozók biztonságban, védő kezeslábas is védelmet nyújt a tartós, kényelmes és robusztus azbesztszálak.

A veszély az azbeszt ismertetése

Azbeszt közös neve több természetben előforduló rostos Szilikát-ásványok. Azbeszt rostok nagyon hőálló és erős, és hőszigetelő anyagokkal laggings és bevonatok, padlólapok, tetőfedő, azbesztcement termékek, villamos szigetelőanyagok, valamint a jármű kuplung és fékbetétek sok évig használták.

Mivel az azbeszt egy nagyon morzsalékos anyag, mikroszkopikus szálak a levegőbe, kisebb vagy nagyobb mennyiségben is megjelentetheti. Azbeszt szálak belélegezve is súlyos egészségügyi hatások, beleértve a azbesztózis, tüdőrák és mesothelioma.

Ausztráliában egy országos importálásakor és használatakor minden formák azbeszt tilalom lépett hatályba 2003. December 31.. Tükrözve a tilalom, a nemzeti munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági Bizottság (NOHSC) felülvizsgált azbeszttel kapcsolatos anyagok ellenőrzésére munkahelyi azbesztexpozíció hozzáférhetőségre és gyakorlati napról, egészségügyi és biztonsági intézkedéseket kell bevezetni, és eltávolítása. A tilalom nem terjed ki, azbeszt anyagok vagy készítmények már abban az időben, a tilalom hajtották végre.

Bár Ausztráliában csak a brit lakosság egyharmada, az azbeszt betegség halálos közelíteni, Nagy-Britannia több mint 3000 ember évente.

A kockázat minimalizálása, amikor azbeszttel dolgozó

És annak módosításai azbeszttel kapcsolatos kockázatoknak kitett munkavállalók védelméről szóló 83/477/EGK európai tanácsi irányelv kifejezetten foglalkozik megóvják a munkavállalókat a munkahelyi azbeszttel kapcsolatos kockázatok.

Mielőtt bármilyen munkát, átfogó kockázatfelmérést kell végezni és megelőző intézkedéseket kell hozni. A munkáltatók volna, hogy a munka, a megfelelő berendezések (beleértve a megfelelő egyéni védőeszközök), a biztonsági rendszerekkel a munka, a képzés, a tájékoztatás és a felügyelet szükséges szervezettel. Megfelelő egyéni védőeszközök általában magában foglalja a légúti felszerelés, overall, kesztyű és biztonsági csizma.

Kiválasztása a megfelelő Védőruházat

Épület karbantartási és site kármentesítés munkavállalók esetén nagy a kockázata, hogy a szálak dolgozik a szigetelés az épületek és ipari létesítmények, mint például a csövek, a tetőn, a falakon stb.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a keresztfertozés, azaz: personand #39; s bőr vagy fehérnemű csatolva azbeszt rostok szennyezetlen helyekre, megjelent és majd belégzés, védő kezeslábas biztosítania kell a magas akadályt ellen levegőben lebegő részecskék (kategória III EN 13982-1 típusú 5 -5 típusaTermékszabvány lehetővé teszi egy aktív szivárgás akár 10-ből 8 ruhák 15 %-os tesztelt).Nekik van, hogy az alábbi általános követelményeknek:

  • Nagy részecske akadály (anyag, varrás);

  • Sima felületű részecskék megakadályozása tapadt a ruhadarab;

  • Szorosan illeszkedik a kar és a láb nyitó (gumírozott mandzsetta és a boka);

  • Összeegyeztethető-val további PPE (maszkok, szemüvegek, kesztyűk); és

  • Kényelmes viselet, magas szabad mozgása.