Pormaszkok: mikor kell újra felhasználni, és mikor kell dobni?

Pormaszkok: mikor kell újra felhasználni, és mikor kell dobni?

dust mask reusable or disposable

Sok vásárló azt fogja kérdezni, hogy a pormaszk újra felhasználható-e, vagy semeldobható porvédő maszk.

Mi, pormaszk gyártója, ésszerű magyarázatot találtunk a CDC weboldalán.


Az egyszer használatos szűrőmaszk légzőkészülékek, amelyeket gyakran pormaszknak neveznek, a leggyakrabban használt légzésvédő eszközök a munkahelyi alkalmazottak számára. Az eldobható szűrőmaszk légzőkészülékek nem használhatók újra vagy széles körben használhatók; ezeket azonban költség, kényelem és rendelkezésre állás miatt gyakran újra felhasználják. Mikor nem képes a porvédő maszk megvédeni a viselő munkavállalókat? A Nemzeti Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Intézet (NIOSH) tanulmányozta ezt a kérdést, és néhány iránymutatást adott ki.


Az újrafelhasználás biztonságos


A NIOSH kijelenti, hogy pormaszk eltávolításakor nem mindig dobják el. A legtöbb munkahelyen a porvédő maszkok felhasználhatók a munkaadó légzésvédő programjának részeként. Az NIOSH szerint a biztonságos pormaszkok újrahasználatát számos olyan tényező befolyásolja, amelyek befolyásolják a légzőkészülék működését és a szennyeződést. Ha a légzőkészülék gyártója nem határozott meg egy meghatározott élettartamot (például csak egy felhasználás, vagy a munkaadó 0010010 # 39; a légzésvédő program tiltja a porvédő maszkok újrafelhasználását), a felhasználók többször viselhetik a pormaszk, amíg megsérül, szennyeződik vagy el nem kopik. A munkavállalók egyértelműen érezték, hogy a légzésellenállás nőtt viselés közben.


Csak egyszeri felhasználásra


Az újrahasználat korlátozott. A legfontosabb, hogy a pormaszkokat csak ugyanaz a felhasználó használhatja és használhatja fel. Ezenkívül a felhasználás között a pormaszkokat oly módon kell tárolni, hogy megvédje őket a károsodástól, portól, szennyeződéstől, napfénytől, szélsőséges hőmérséklettől, túlzott páratartalomtól és káros vegyszerektől. Ezenkívül, mivel a legtöbb eldobható porvédő maszknak nincs erős váza, ügyelni kell arra, hogy a maszk tárolásakor megakadályozza az arcmaszk, a heveder és a kilégzőszelep (ha van) deformációját.


Általában az újrafelhasználást meg kell állítani, amikor a pormaszk elveszíti védő tulajdonságait.