A beltéri környezeti minőség (IEQ) fenntartása az építkezés és a felújítás során

A beltéri környezeti minőség (IEQ) fenntartása az építkezés és a felújítás során

Építés és felújítás irodai környezetben, a felújított projektek hátrányosan befolyásolhatják az épületet használókat, mivel a levegőből részecskéket, biológiai szennyező anyagokat és gázokat bocsátanak ki. Az IEQ körültekintő tervezése és a kapcsolatok megakadályozása ezekben a tevékenységekben kritikus jelentőségű.


Az építkezés és a felújítás során részecskék, például por és szálak keletkezhetnek.

Ezen szemcsés anyagok fő forrásai a gipszkarton, a vakolat, a beton, a talaj, a fa, a falazat, a padló, a tetőfedő és a csőrendszerek. A nem mérgező por irritáló hatású és súlyosbíthatja a tüdőbetegségeket, mint például az asztma és a krónikus obstruktív tüdőbetegség.


Néhány szálakat tartalmazó anyag (például üvegszálas kompozitok vagy szigetelőanyagok) a levegőben és / vagy belélegezve irritálhatja az emberi test bőrét, szemét és légzőrendszerét. Azbeszt, poliklórozott bifenilek (PCB-k) vagy ólom tartalmú mérgező por súlyos hosszú távú hatást gyakorolhat az emberi egészségre.


Valamennyi épület és a felújítási por esetében az expozíció minimalizálására szolgáló tervet kell végrehajtani.

Megfelelő elszigetelési intézkedéseket kell hozni annak érdekében, hogy minimalizálják a por emberi testre gyakorolt károsodását.

Például viseljen pormaszkot.

Az N95 maszk megakadályozza az olajmentes részecskéket

A CE FFP2 maszkok megakadályozzák az olajos és olajmentes részecskéket.