A dohányzás veszélyei a munkahelyen

A dohányzás veszélyei a munkahelyen


Az elmúlt évtizedekben csökkent a dohányzó és a használt füstöt a munkahelyen használók aránya, ám sok munkavállaló még mindig ki van téve a dohányzás veszélyeinek.


A dohányzó munkavállalók aránya az iparban és a foglalkozásban eltérő. A dohányosok legnagyobb aránya a bányászat (30%), a szállás és vendéglátás (30%) és az építőipar (29,7%). Hasonlóképpen, a füstmentes dohány a bányászok körében viszonylag gyakori (18,8%), a nagykereskedelem (8,9%) és az építőipar (7,9%).


Az utóbbi években növekedett a kialakulóban lévő dohánytermékek, beleértve a shisha és az elektronikus nikotinszállító rendszerek (ENDS) vagy az e-cigaretták felhasználása. Az e-cigaretták fokozott használata és ezeknek a termékeknek az értékesítése ellenére keveset tudunk arról, hogy az e-cigaretta hosszú távú használata hatással van-e a testre. 2014-ben becslések szerint 5,5 millió dolgozó felnőtt volt jelenlegi e-cigaretta-felhasználó. A dohányzást és a munkahelyi dohányzást tiltó törvényeket számos helyen bevezettek. A munkaadók olyan politikákat is kidolgozhatnak, amelyek korlátozzák a dohányzást és a munkahelyi dohányzást.