Mi az Ebola-vírus, és hogyan lehet megelőzni azt?

A Suzhou Sanical pormaszk gyártója és pormaszk szállítója.

Az Ebola-vírust a folyadékok és szövetek terjeszthetik, így a maszk viselése bizonyos esélye lehet a fertőzés megelőzésére.

Wearing protective equipment to prevent virus.


Az Ebola-vírus betegsége (EVD) halálos betegség, alkalmi kitörésekkel, főként az afrikai kontinensen. Az EVD leggyakrabban az emberi és nem emlős főemlősöket (mint például majmok, gorillák és csimpánzok) érinti.

Ezt az Ebola nemzetségbe tartozó vírusos fertőzések egy csoportja okozza.

A vírust eredetileg az állatok vérével, testnedveivel és szöveteivel való közvetlen érintkezés útján terjesztették az emberekre. Az Ebola-vírust ezután más emberekre terjesztették, közvetlen érintkezéssel az EVD-ben szenvedő vagy EVD-ben meghaltak emberek testnedveivel. Ez akkor fordul elő, amikor valaki megérinti ezeket a fertőzött testfolyadékokat (vagy szennyezett tárgyakat), és a vírus a repedezett bőrön vagy a szem, az orr vagy a száj nyálkahártyáján keresztül jut be. Az emberek fertőződhetnek a vírussal az EVD-vel szenvedő emberekkel való szexuális kapcsolat révén és az EVD-ből való felépülés után. A betegségből való felépülés után a vírus fennmaradhat bizonyos testfolyadékokban, például a spermában.


Az Ebola túlélőinek a gyógyulás utáni mellékhatások lehetnek, például fáradtság, izomfájdalmak, szem- és látási problémák, gyomorfájdalom.