Az új koronavírus eltűnik, ha a hőmérséklet megemelkedik?

Az időjárás felmelegedésével fokozatosan csökken az új koronavírus?


Mindenekelőtt az új koronavírus egy burkolt vírus, amely viszonylag érzékeny a hőmérsékletre. A hőmérséklet emelkedése nem segíti elő a vírus túlélését, de általában úgy gondoljuk, hogy az új koronavírus elsősorban cseppek és közvetlen érintkezés útján terjed. Viszonylag véve, ezt az átviteli módot kevésbé befolyásolja a hőmérséklet. Jelenleg a déli félteké országai nyáron és ősszel vannak, és az időjárás viszonylag forró, de az új koronajárvány továbbra is fennáll. A végső helyzet további megfigyelést igényel.


A szakértők szerint a felmelegedés iránti támaszkodásnak a járvány elleni küzdelemben nem állnak rendelkezésre tudományos bizonyítékok annak alátámasztására, ám az új koronavírus, valamint az emberek&39 immunrendszerének és viselkedésének egyes tulajdonságai változhatnak a évszak és hőmérséklet, amelyek némi hatással lehetnek a járvány kialakulására.


Az Egészségügyi Világszervezet azt is kijelentette, hogy az eddig megszerzett bizonyítékok alapján az új koronavírus minden régióban elterjedhet, beleértve a forró és párás területeket is. Az éghajlati viszonyoktól függetlenül, ha az emberek olyan területeken élnek vagy tartózkodnak olyan területeken, ahol az új koronajárványt jelentették, védőintézkedéseket kell tenni.