Nehéz emelés, a váltott műszakban végzett munka befolyásolhatja a női termékenységet: tanulmány

Nehéz emelés, a váltott műszakban végzett munka befolyásolhatja a női termékenységet: tanulmány


Boston-nők, akiknek a munkahelye van szükség, nehéz emelés vagy shift munka tapasztalata csökkent termékenységet szint, szerint atanulmánya a Harvard T.H. Chan a közegészségügy területén.

Kutatók elemezték közel 500 nők, akik meddőségi kezelés a Massachusetts General Hospital 2004-től 2015-ig. Azok a nők, akik emelés vagy mozgó nehéz tárgyakat, munkájuk részeként volt 8,8 százalékkal kevesebb teljes tojás és 14,1 százalékkal kevesebb érett tojás, mint a nők, akik nem az ilyen emelés. Eközben a nők, akik dolgoztak a menetrend nem nappali is volt kevesebb tojást, a kutatók szerint. A kapcsolat különösen erős, többek között a nők, akik túlsúlyos, elhízott, vagy legalább 37 éves volt.

Az orvosok még nem értik, miért nehéz emelés befolyásolhatja tojás minőségére, a kutatók azt mondta. Azonban a kapcsolat a shift dolgozik, és tojás minősége is van köze a cirkadián ritmus zavar.

"A tanulmány azt sugallja, hogy a nők, akik tervezik a terhesség legyen tudatában a potenciális negatív hatásokat, hogy nap shift és a nehéz emelés a reproduktív egészségügyi," vezető szerzője Lidia Minguez-Alarcon, tudományos segédmunkatárs a Harvard Department of Environmental Health, mondta egy sajtótájékoztatón.